depositphotos 79187090 s 2019 800x534 1
Спорт Поради

Види бігових тренувань: легкий біг

Бігунам-початківцям достатньо просто регулярно тренуватися на невеликих дистанціях. Але якщо ви хочете удосконалюватися в бігу, з часом тренувальний план доведеться урізноманітнити. Розповідаємо які види бігових тренувань існують і як вони допоможуть вам стати швидше і витривалішими.

Є різні типи бігових тренувань, і всі вони важливі. На жаль, не можна вибрати якийсь один вид тренування і виконувати тільки його – в бігу важливий баланс. Тому шлях до досконалості – в осмисленому міксі пробіжок, коротких і довгих, швидких і спокійних.

Сьогодні ми поговоримо про легкий біг

Мета: створення аеробної бази для майбутніх досягнень, підвищення загальної витривалості.

Легкий біг – дуже важливий етап підготовки будь-якого бігуна, як початківця, так і досвідченого. Саме спокійний біг повинен становити більшу частину вашого тренувального кілометражу за тиждень: навіть професійні марафонці приділяють пробіжкам в спокійному темпі 50-70% тренувального обсягу, а в книзі «Біг 80/20» Мета Фітцжеральда йдеться, що обсяг такого бігу повинен досягати 80%. До цього типу тренувань відносяться пробіжки короткої та середньої тривалості на низькому пульсі. Якщо ви знаєте свої пульсові зони, дотримуйтеся першої зони, якщо ні, стежте, щоб темп був для вас комфортним, щоб ви могли легко розмовляти бігаючи. Окремо можна відзначити відновлювальні пробіжки – вони також відносяться до легких, але зазвичай коротші, вони виконуються на наступний день після важкого тренування і допомагають відновитися після інтенсивного навантаження.

База дуже важлива, тому що саме на ній тримається решта вашої підготовки. Тренувальна програма – це піраміда, і чим ширша база, тим вище буде її пік.

Вам також має сподобатись...

1 коментар

Залишити відповідь