be47609ecb70919d3e66103bc257c631 760 500 1
Спорт

Види бігових тренувань: біг вгору

Є різні типи бігових тренувань, і всі вони важливі. На жаль, не можна вибрати якийсь один вид тренування і виконувати тільки його – в бігу важливий баланс. Тому шлях до досконалості – в осмисленому міксі пробіжок, коротких і довгих, швидких і спокійних.

Ми уже писали про легкий біг

Сьогодні ми поговоримо про біг вгору

Мета: розвиток сили.

Біг в гору вимагає більше зусиль, ніж біг по плоскому рельєфу, але це дасть свої плоди: ваші ноги стануть сильнішими, збільшиться сила відштовхування. Такі тренування зазвичай роблять в період, коли до цільового забігу ще далеко. Для цього вам знадобиться гірка з невеликим ухилом – близько 5º. Для початку виконайте коротку розминку: пробіжіть в легкому темпі 15-20 хвилин, потім зробіть розминочні вправи і приступайте до основної роботи. Ваше завдання – бігти вгору швидко, так, щоб ви могли в цьому темпі зробити ту кількість повторень, яке запланували. Спускайтеся спокійним бігом. Після тренування обов’язково пробіжіть 1-2 кілометри заминки.

Головні тези:

  • Користь для всього організму. Такий біг розвиває силу, витривалість, швидкість.
  • Поліпшення діяльності серця. Для виробництва енергії потрібно більше кисню, поживних речовин. При збільшенні пульсу до 160 ударів при виконанні цієї вправи сила для прокачування крові до м’язів збільшується. Поглинається велика кількість кисню, зміцнюючи судини і серце.
  • Поліпшення діяльності нервової системи. Крім зміцнення м’язів, зв’язок і суглобів, такі вправи добре впливають на нервову систему, безпосередньо пов’язану з м’язами.
  • Хороше тренування, підготовка до змагань. Помилки в техніці бігу усуваються, оскільки крок і робота стоп поліпшуються. Розвивається ефективність відштовхування від площини, необхідна в багатьох видів спорту.
  • Спалювання жиру. Цінна вправа для спалювання калорій (в кілька разів більше ніж при бігу по рівнині).
  • Психологічний ефект. Вправа не з легких, вимагає докладання зусиль. Оптимально підходить для виховання сили волі, перевірки на міцність. Викликає почуття задоволення і відчуття малих, але перемог. Підвищує стресостійкість.
  • Зміцнення м’язової системи. Вправа ефективно для зміцнення тонусу багатьох м’язів

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь