зима
Здоров’я Поради Спорт

Чому кардіонавантаження даються взимку важче?

Виявляється, крім психологічних моментів зимовим тренуванням перешкоджає сама природа! Згідно з результатами досліджень, опублікованими в Європейському журналі превентивної кардіології, існує прямий зв’язок між кардіореспіраторною придатністю людини та рівнем вітаміну D в її організмі.

Як відомо, основним джерелом вітаміну D є сонячне світло, якого взимку критично не вистачає, що не може не позначатися на готовності до спортивних подвигів.

«Ми тривалий час спостерігали майже дві тисячі людей, і всі вони підтвердили цей зв’язок: чим вищий рівень вітаміну D, тим більш здатна людина до фізичного навантаження. Причому незалежно від статі, віку, етнічної групи, індексу маси тіла та стану здоров’я — у нашій групі були навіть курці, гіпертоніки та люди з діабетом», — пояснила доктор Амр Мараван, що очолювала дослідження, з Університету штату Вірджинія в США.

Звісно, з цього не випливає, що прийом вітаміну D радикально покращить ваш спортивний результат. Але зайвим він точно не буде. А решта вже справа мотивації — яку, до речі, не так уже й складно знайти навіть у холод зимової пори. По-перше зимові пробіжки загартовують, по-друге, виховують характер, а по-третє, допомагають підготуватися до весняних рекордів. 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь