shutterstock 1564396660 800x534 1
Спорт

8 основних помилок кінезіотейпування: як не зашкодити собі

Купити кінезіотейпи можна в будь-якому спортивному магазині, але як правильно користуватися цими кольоровими стрічками? Розбираємо найчастіші помилки при тейпуванні:

shutterstock 1335634253 800x533 2

Помилка №1: використовувати крем

Не використовуйте косметику, олію для тіла або зволожувальний крем, якщо збираєтеся приклеїти кінезіотейп – він просто не триматиметься. Ваша шкіра має бути чистою та сухою.

Помилка №2: не голити волосся

Від волосся доведеться позбутися – але зовсім не для того, щоб запобігти ефекту епіляції при відклеюванні тейпу. У шкірі знаходяться рецептори, і що щільніше кінезіотейп прилягає до тіла, то помітніший ефект від його використання.

Помилка №3: розтягувати тейп надто сильно

Сильно розтягнутий тейп не дає потрібного ефекту та викликає подразнення на шкірі. При нанесенні слідкуйте за тим, щоб розтягнення тейпу було мінімальним.

Помилка №4: наклеювати тейп у чутливі зони

Яскравим пластирам не місце у ліктьових та підколінних ямках, а також у пахвових западинах – шкіра в цих зонах дуже ніжна та чутлива, тейп може викликати роздратування, стати причиною виникнення болю та дискомфорту. Не можна заклеювати тейпом папіломи, бородавки та родимки.

Помилка №5: неправильно вибирати розмір тейпу

Прикладіть рулон до області, яку хочете заклеїти, відміряйте потрібну довжину і відріжте. Якщо відміряти тейп “на око”, можна схибити з розміром — тоді доведеться викидати багато бракованого матеріалу, а це як мінімум неекологічно.

Помилка №6: накладати тейп прямо перед тренуванням

У більшості тейпів використовують акриловий медичний клей. Він активується при дотику до теплої шкіри спортсмена, і потрібно як мінімум дві години для адгезії (прилипання). Тому наклеювати тейп треба щонайменше за дві години до тренування або змагання, тоді пластир зможе витримати навантаження і не відклеїться. Рекомендовано наклеювати тейп за день. З тейпом можна митися у душі.

Помилка №7: відклеювати тейп одразу після тренування

Зазвичай кінезіотейп носять від трьох до п’яти днів поспіль, потім пластир потрібно видалити і дати трохи відпочити. Як показує практика, п’ять днів носіння тейпу – оптимальний термін. Потім – добу відпочинку, і за необхідності можна знову наклеювати. Відразу після змагання позбавлятися тейпу не треба, якщо він не відклеївся сам. Так вам вдасться досягти максимального ефекту.

Помилка № 8: використовувати тейп як прикрасу

Навіть якщо ви вирішили приклеїти пластир, бо він яскравий і красивий, пам’ятайте: ефект від нього все одно буде — від покращення мікроциркуляції крові та лімфодренажу у місці накладання до роздратування, болю та дискомфорту у разі неправильного застосування. Використовуйте яскраві пластирі, коли це дійсно потрібно. Якщо вам потрібний мінімальний ефект, не розтягуйте тейп.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь