shutterstock 585673145 800x534 1
Спорт Здоров’я

10 речей, які потрібні для домашніх тренувань

Всім, хто віддає перевагу заняття вдома походам у фітнес-клуб, ми підібрали спортивний інвентар, який зробить тренування більш ефективним і цікавим.

Гантелі

IsoDumbbellGroupAngle 800x533 1

Вправи з власною вагою – це добре, але в певний момент вони стають нудними, і тоді на допомогу приходять гантелі, а з ними і безмежна кількість нових вправ. При покупці гантелей вибирайте ті, що в гумовому обплетенні-оболонці: вони м’якші, приємніше лежать у руці і не стануть дряпати вашу підлогу. Краще придбати відразу декількома вагами (вони знадобляться для різних груп м’язів) або розбірними гантелями – якщо хочете заощадити.

Турнік

На турніку — варто повісити його вдома — можна робити не лише банальні підтягування та виси, а й багато інших вправ: наприклад, підйом ніг для розвитку пресу. Також на турніку можна закріпити петлі TRX — тоді кількість вправ, доступних вдома, стає майже безмежною. Якщо ви ще не дуже добре вмієте підтягуватися, незайвим буде купити спеціальну «гумуё» для початківців: вони кріпляться на коліно і «підштовхують» вас, допомагаючи зробити перші підтягування

Скакалка

Стрибки зі скакалкою – чудове кардіо, запитайте будь-якого боксера. Але це ще й чудовий помічник у розвитку координації. Якщо ви новачок, беріть звичайнісіньку скакалку за зростом. Якщо вмієте вже добре стрибати, вибирайте або дуже легку (так ви зможете покращити свої швидкісні показники), або спеціально обтяжену (попрацюєте на силу).

Медбол

Медбол допоможе пропрацювати м’язи кору і рук, адже ви в будь-якому випадку або його підкидатимете, або передаватимете, або триматимете на витягнутих руках. Шукайте м’який медбол: з твердим легко займатися, а от «пластичний» — спробуй утримай. Якщо не впевнені у вазі, вибирайте той, що легший.

Пліобокс

GF PLYO PO1 2 800x533 1

Якщо ви колись відточували застрибування на бокс, то пояснювати вам, навіщо він необхідний удома, не потрібно. Вибухова сила, швидкість все тренується саме так. Пліобокс можна використовувати і для тренування м’язів при закрокуванні, присіданнях, випадах та розтяжці. Якщо вмієте, зберіть коробку самі під свій зріст та потреби, а якщо ні – просто купіть готову.

TRX

trx trxpro3 800x533 1

Петлі TRX – це готовий тренажерний комплекс прямо вдома. Ви можете зачепити їх за турнік, а можете закріпити на анкері. Важливий момент – компактність, у складеному вигляді петлі займають дуже мало місця. І, звичайно, їх зручно брати з собою: на дачу, на майданчик на відкритому повітрі або у відпустку та відрядження.

Еспандер

Еспандер теж займає дуже мало місця та легко поміститься у сумку для подорожей. Ще один плюс – його не потрібно нікуди кріпити. Вправи з еспандером допоможуть зміцнити багато груп м’язів – з ним можна виконувати тяги руками, жим ногами, зведення-розведення лопаток. Про всяк випадок купіть два: слабші і тугіші.

Килимок

Займатися на голій підлозі не дуже неприємно: твердо, жорстко і, зрештою, брудно. Не пошкодуйте грошей і купіть хороший килимок: він прослужить вам довго і зробить тренування не тільки корисним, але й комфортним.

Фітбол

Вправи на розтяжку (нічого не зрівняється з відчуттям, коли ви просто лягаєте на фітбол і максимально розслаблюєтеся), вправи на прес і спину на нестабільній поверхні (одразу вдвічі ефективніші) — це неможливо без фітболу. А ще на ньому зручно сидіти під час роботи за комп’ютером: нестабільна поверхня буквально змушує тримати хребет рівно.

Фоамроллер

61Dmz1w3WL 800x533 1

Щоб зняти м’язові затискання і як слід розім’яти та розслабити м’язи після важкого тренування, прибрати відчуття «забитості» і «жорсткості», знадобляться ролики для міофасціального масажу. Вони розминають і «оживляють» м’язи

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь