ОІ
Новини Спорт

Церемонія відкриття Олімпіади у Парижі відбудеться на… річці

У 2024 році в Парижі вперше вперше за історію сучасних Олімпійських ігор для всіх охочих буде доступна не лише роль глядача, а й учасника. Любителі зможуть вийти на дистанцію разом з професіоналами: старт масового марафону відбудеться в той же час і тією ж трасою, що і олімпійський забіг на 42,2 км.

Ще не всі встигли усвідомити цю новину, як організаційний комітет Париж-2024 оголосив ще одну приголомшливу інформацію: місцем проведення відкриття слугуватиме сама річка Сена! Делегації спортсменів на 160 лодках вирушать у 6-кілометрову подорож вниз річкою на 170 човнах. Вони пропливуть від мосту Аустерліц до Єнського мосту, розташованого в районі Ейфелевої вежі. А з берегів їх оваціями вітатимуть глядачі.

За планом організаторів, вхід на популярні оглядові майданчики буде платним, але загалом побачити церемонію відкриття зможуть усі охочі. Прогнозується, що буде близько 600 тисяч глядачів.

ОІ 2

Літні Олімпійські ігри-2024 мають відбутися з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У програмі змагань у Парижі буде представлено 32 види спорту. До 28 основних видів додали брейк-данс, спортивне скелелазіння, скейтбординг та серфінг.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь