bikes
Спорт

Як велосипед впливає на здоров’я?

Їзда на велосипеді – це активний відпочинок і універсальний вид спорту, доступний всім незалежно від статі, віку, фізичних можливостей. Катання на такому виді транспорту сприятливо впливає на всі системи організму людини, тренує прес, м’язи спини, ніг, плечей. Завдяки велосипедним прогулянкам тіло стане підтягнутим і придбає красивий рельєф. Але і це ще не все!

  1. Тренування серця. У професійних велосипедистів пульс в спокійному стані нижче, ніж у нетренованих людей. Велоїзда знижує ймовірність інфаркту на 50%.
  2. Схуднення. За допомогою двоколісного друга можна скинути зайву вагу не в задушливому і нудному тренажерному залі, а під час захопливих велопрогулянок на свіжому повітрі.
  3. Профілактика варикозу. При педалюванні активізується кровообіг, що попереджає утворення застоїв в судинах.
  4. Боротьба з вегето-судинною дистонією. ВСД часто турбує людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. А м’язова активність при велоїзді покращує роботу вегетативної нервової системи.
  5. Ефективний антистрес. Велопрогулянки провітрять голову від проблем, піднімуть настрій і виведуть зі стану апатії та депресії.
  6. Користь для чоловічого і жіночого здоров’я. Поліпшення кровообігу в області тазу – хороша профілактика аденоми простати. А велосипедистки, за статистикою, легше переносять вагітність і пологи.
  7. Розвиток легень. Часті прогулянки на велосипеді збільшують об’єм легень і полегшують дихання навіть при навантаженнях.
  8. Поліпшення зору. Велосипедисту потрібно постійно стежити за дорогою, щоб блискавично зреагувати на перешкоду. Це тренує очні м’язи і попереджає проблеми із зором.
    Користь від їзди на велосипеді можна перераховувати довго. Відправившись на велопрогулянку, ви відчуєте всі ці сприятливі фактори на собі.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь