breakfast
Харчування

Топ найшкідливіших сніданків

Усім давно відомо, що сніданок найважливіший прийом їжі. Однак кожна людина починає його по-різному і, тим більше, обирає продукти для вживання зранку на свій розсуд. Але зараз ми все ж розберемося, якими продуктами категорично не можна снідати, які з них можуть спровокувати гастрит, камені в жовчному міхурі або діарею.

Сирники, млинці, сирна запіканка

Усе залежить від того, який жирності сир і як ми готуємо страву. Якщо брати продукт невисокої жирності й лиш злегка змащувати пательню, то сніданок буде корисним. А от надмірний жир – це прямий шлях до цукрового діабету, ожиріння печінки та інших проблем зі здоров’ям.

Бекон

Тут же потрібно дивитися на кількість жиру і калорійність продукту. Наприклад, в одній упаковці може бути 18 грамів жиру – це досить багато для сніданку. Надлишок жиру в жирної їжі може спровокувати загострення таких захворювань, як холецистит, панкреатит, жовчнокам’яна хвороба. Калорійність становить 230 ккал на 100 грамів бекону (до кожної упаковки вказані різні дані). Жовчний міхур може відреагувати на жирну їжу надмірною скорочувальною активністю. При каменях це прямий шлях на хірургічний стіл.

Фрукти, ягоди

Фрукти можуть бути компонентом сніданку, але лише на додачу до основної страви. Якщо будемо їсти на сніданок завжди тільки фрукти, ми не забезпечимо наш організм достатньою кількістю білка. Не кожна травна система впорається з порцією фруктів натщесерце. Фрукти добре стимулюють перистальтику травної системи. В тому числі, і скоротливу активність жовчного міхура. Після такого фруктового сніданку може статися послаблення кишечника – це діарея.

Знежирені продукти

Такими продуктами можна поснідати, бо прийом їжі, що включає знежирені продукти, краще, ніж не їсти зранку взагалі. Але, як каже лікар-дієтолог, сенсу в цьому немає. Досить вибирати продукти з помірною жирністю. Тому що жир нам теж потрібен з самого ранку, як білки і вуглеводи. Зрештою, вони позитивно впливають на скоротливу функцію жовчного міхура, що дозволяє йому позбутися від жовчі, яка накопичилася за ніч.

Бутерброди

Якщо інших варіантів немає, як виняток, іноді можна собі дозволити. Але, як щоденний сніданок, це не найкращий варіант і не найкорисніший. У ковбасі може бути дуже багато солі, навіть за добовою нормою.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь