8 12
Здоров’я Новини Поради Харчування

Лікарі назвали найгірші харчові звички

На здоров’я імунної системи впливають рівень стресу, кількість сну, а також продукти, які вживає людина. Коли йдеться про раціон харчування, експерти рекомендують відмовитися від кількох звичок, які послаблюють імунітет найбільше.

Алкоголь

Відомо, що надмірне вживання алкоголю може негативно зашкодити імунній системі. Як пояснила лікар-дієтолог Мері Альбус, спиртні напої пригнічують імунну відповідь організму на інфекцію, оскільки йому потрібно більше часу, щоб розпізнати хворобу та відреагувати на неї. Крім того, алкоголь може змінити засвоєння необхідних поживних речовин, зокрема вітаміну С та цинку, які важливі для імунітету, додала Альбус.

Занадто багато цукру

Дослідники пов’язали регулярне споживання продуктів із високим вмістом доданого цукру з порушенням імунної функції. Зокрема було виявлено, що після вживання 100 г сахарози, глюкози або фруктози спостерігалося 50% зниження здатності нейтрофілів поглинати бактерії. Нейтрофіли – найбільш поширений тип білих кров’яних тілець (WBC), які відповідають за негайну реакцію організму на інфекцію.

Багато солі

“Дієта з високим вмістом натрію, багата на оброблені продукти, може викликати запалення в організмі і збільшити ризик хронічних захворювань”, – розповіла Альбус.

Мало фруктів та овочів

За словами лікаря-дієтолога Метта Маццино, фрукти та овочі необхідні в раціоні для підтримки імунної системи. Вони багаті різними вітамінами та мінералами, а також містять велику кількість клітковини, яка сприятливо впливає на роботу кишечника та імунітет.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь