Деякі продукти містять велику кількість солі, а її надмірне споживання може позначитися на здоров’ї серця. Кардіолог Люк Лаффін з відомої клініки Клівленда в США розповів, скільки солі вважається нормою.
Натрій відіграє важливу роль у здоровому функціонуванні нервів і м’язів. Він також допомагає підтримувати баланс рідини в організмі, але надмірне споживання солі може привести до затримки рідини й підвищити артеріальний тиск. Відомо, що гіпертонія є важливим фактором ризику серцевих нападів, інсультів і серцевої недостатності.
ВООЗ рекомендує споживати не більше п’яти грамів солі в день (близько однієї чайної ложки), а при високому тиску споживання слід знизити до 1,5-2,3 грама. Люк Лаффін зазначив, що велика частина натрію надходить з готових і упакованих продуктів.