shutterstock 356271212 800x534 1
Спорт Новини Поради

7 порад безпечних тренувань на вулиці

Біг прекрасний своєю простотою, адже ним можна займатися в будь-якому місці в будь-який час року. Але, як і будь-яка інша вулична активність, він вимагає певної обережності. Неуважні водії на дорогах, несподівані перешкоди на стежках в парках – небезпеки можуть зустрітися всюди. Як убезпечити себе під час бігу на вулиці і як мінімізувати ризики?
Тренуватися на відкритому повітрі корисно і приємно. Але, відправляючись на тренування в парк або бігаючи містом, ми потрапляємо у сферу, яка живе за своїми законами. Як займатися на вулиці безпечно? Ми зібрали кілька практичних порад, які стануть в нагоді всім.

  1. Беріть з собою телефон на екстрений випадок
    Смартфон – це не тільки інструмент для створення селфі. Він також може стати в пригоді вам в екстреній ситуації, щоб викликати швидку, зателефонувати в поліцію або відправити повідомлення людині, яка зможе надати допомогу. Завжди беріть з собою телефон, у якого заряджена батарея. Тільки не несіть його в руках – покладіть в надійну кишеню або придбайте спеціальну сумочку. У деяких додатках і спортивних годинниках є функція стеження за GPS – ви можете скинути посилання своїм близьким, щоб вони могли в режимі онлайн бачити, де ви знаходитеся.
  2. Перевірте прогноз погоди
    По-перше, це допоможе вам вибрати екіпіровку – надіти потрібну кількість шарів, щоб не замерзнути, вибрати кросівки з протектором, якщо на вулиці ожеледь, і так далі. Потрібно бути готовим до того, що вас чекає. По-друге, самі погодні умови можуть бути небезпечними – сильний вітер або гроза цілком можуть стати причиною для перенесення тренування в приміщення.
  3. Не конфліктуйте
    На жаль, ніхто не застрахований від нападів. Щоб мінімізувати ризики, ігноруйте словесні образи і уникайте конфронтації, якщо це можливо. Про всяк випадок можна носити з собою перцевий балончик або свисток, який відлякає переслідувача.
  4. Будьте помітним
    Ми не рекомендуємо бігати по проїжджій частині – це небезпечно. Але якщо з якихось причин вам доводиться це робити, краще бігти по узбіччю назустріч трафіку. Так водії бачитимуть вас і, що теж важливо, ви їх. Добре, якщо ваш одяг буде яскравим. А якщо ви бігаєте в темний час, потрібно придбати екіпіровку зі світловідбиваючими елементами, щоб вас помічали здалеку. У погано освітленому парку або в лісі не завадить налобний ліхтарик, який підсвітить шлях і дозволить вчасно помітити яму або корч.
  5. Змінюйте маршрут
    Бігаєте по одному і тому ж маршруту кожен день в один і той же час? Це робить вас легкою мішенню для переслідувачів. До того ж ваш мозок звикає до повторюваного пейзажу і ви втрачаєте пильність. Зміна маршруту підвищить вашу обережність під час руху, адже вам потрібно буде орієнтуватися по незнайомій місцевості. Чим ви зосередженіше, тим більша ймовірність, що ви уникнете небезпек.
  6. Остерігайтеся собак
    Якщо ви тренуєтеся з собакою, тримайте її на повідку з поваги до інших бігунів і фітнес-активістам, які не хочуть, щоб на них стрибали, збивали їх або лякали. Не у всіх є собаки і не всі можуть сприймати ігри вашого пса спокійно. І навпаки, якщо у вас немає чотириногого друга, але собачники є на ваших маршрутах, намагайтеся триматися на достатній відстані, щоб не спіткнутися через повідець або не зачепити собаку.
  7. Не бігайте в навушниках
    Хоч сучасні спортивні навушники і володіють системами шумозаглушення, вони все одно роблять вас більш уразливими. Коли у вас у вухах звучить гучна музика

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь