сонце
Здоров’я

Як лікувати сонячний опік – 5 домашніх засобів

Сонячний опік – це запальна реакція на пошкодження зовнішніх шарів шкіри ультрафіолетовим випромінюванням. В основі всього цього лежить меланін, пігмент, який надає вашій шкірі колір і захищає від сильних сонячних променів. Меланін затемнює вашу незахищену шкіру, що піддалася дії сонячних променів, а кількість, вироблена вашим тілом, визначається генетикою, яка пояснює, чому деякі люди згорають, а інші засмагають. Але обидва є ознаками пошкодження клітин шкіри, а сонячні опіки можуть варіюватися від легких до повністю виражених пухирів.

Фахівці назвали п’ять способів заспокоїти сонячний опік своїми руками:

Харчова сода і овес

Харчова сода – це, по суті, чудодійний засіб від всього. Киньте кілька чайних ложок харчової соди з гіркою в ванну з прохолодною водою і полежіть в ній приблизно 20 хвилин, що допоможе мінімізувати шкідливий вплив сонця. Додавання чашки вівса в ванну також знімає роздратування і допомагає шкірі зберігати природну вологість.

Ромашковий чай

Ромашковий чай корисний не тільки для зняття стресу або розслаблення після довгого дня, але і для догляду за засмаглою шкірою. Заваріть чай як завжди і дайте йому повністю охолонути. Коли він буде готовий, змочіть мочалку в чаї і нанесіть її на уражені ділянки.

Алое вера

Рослина алое вера відома своїми лікувальними властивостями і є прекрасним засобом від сонячних опіків для більшості людей. Відламайте шматок рослини і нанесіть гель прямо на обпалену шкіру, щоб отримати негайне полегшення від сонячного опіку. Якщо у вас немає цієї рослини вдома, виберіть 100-відсотковий гель алое вера, який можна знайти в більшості аптек.

Кокосова олія

Кокос – один з тих натуральних продуктів, який в останні роки отримав популярність завдяки своїм зволожувальним властивостям. Але він відмінно підходить для лікування сонячних опіків, оскільки зменшує запалення. Зачекайте один день після сонячного опіку і нанесіть натуральну кокосову олію і втирайте її в уражені ділянки.

Огірки і помідори

Це не просто основний продукт салату – і помідори, і огірки допомагають зняти дискомфорт і запалення. Втирайте охолоджені скибочки огірка в опік, щоб полегшити біль, а коли вони нагріються, переверніть і використовуйте більш прохолодну сторону.

Ви також можете докласти скибочки помідора, щоб заспокоїти сильний опік, але їх вживання в їжу також допомагає захистити вас від опіків в майбутньому. Дослідження показали, що томати в раціоні допомагають захистити вас від ультрафіолетових променів.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь