dfe069ea0e5585457aff69d79f2e6b3368c0ff38
Поради

Учені назвали 6 способів, які допоможуть швидко заснути

Мільйони людей стикаються з безсонням і для більшості це нестерпна проблема. Які причини викликають розлад сну і як з цим боротися – дізнайтеся в статті.

На стан нашого сну впливає величезна кількість чинників. Найпоширенішими причинами безсоння є постійні стреси, ненормований робочий графік, проблеми зі здоров’ям, використання гаджетів в пізній вечірній час й інші. Як же налагодити режим сну? Ми зібрали шість кращих рекомендацій вчених.

  1. ДИХАЙТЕ ПО МЕТОДУ «4-7-8» Фахівці закликають починати боротьбу з безсонням з нормалізації нервової системи. Для цього можна спробувати дихальний метод «4-7-8», який розробив лікар Ендрю Вейл. Він допомагає заспокоїтися і розслабитися перед сном. Так, вам необхідно спочатку зі звуком видихнути з себе все повітря, потім закрити рот і плавно вдихати протягом 4 секунд. Після потрібно затримати повітря на 7 секунд і знову видихати протягом 8 секунд. Повторіть вправу кілька разів.
  2. ДОТРИМУЙТЕСЯ РЕЖИМУ. Звучить банально, але це робоча схема. Якщо ви збили режим сну, а саме перестали лягати спати в певний час, укладаєтеся після 00:00 і в результаті пізно прокидаєтеся, цей метод може допомогти. У нас у всіх є внутрішній годинник. Спробуйте протягом тижня лягати спати в один і той же час, бажано до півночі. Тоді ваша внутрішня система виробить графік і ніяких проблем із засинанням не буде.
  3. НОРМАЛІЗУЙТЕ ХАРЧУВАННЯ. Якість сну багато в чому залежить від їжі, яку ми вживаємо. Особливо шкідливі страви з великою кількістю вуглеводів, тому рекомендується виключити з вечірнього раціону жирну і важку їжу. Її можна їсти тільки за 4-5 годин до сну.
  4. ЗАЙМІТЬСЯ ЙОГОЮ. Учені давно прийшли до висновку, що йога – кращий антистрес. Вона позитивно впливає на духовне і фізичне самопочуття, а тому і на якість сну. Також не менш корисною експерти називають медитацію.
  5. ВІДКЛЮЧІТЬ НА НІЧ ГАДЖЕТИ. Фахівці давно встановили негативний вплив сучасних технологій на сон. Використання смартфона або перегляд телевізора в темряві перешкоджає засинанню. Такі прилади випромінюють синє світло, яке тільки активізує роботу мозку і псує здоров’я очей.
  6. ЗАЙМІТЬСЯ СПОРТОМ. Помірні тренування протягом дня теж сприяють здоровому і повноцінному сну. За допомогою улюблених вправ ви може поліпшити свою форму, позбутися стресу і витратити зайву енергію, яка зазвичай заважає швидко заснути.

А якими методами ви боретеся з безсонням?

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь