Інколи холодильник – це не найкраще місце для зберігання продуктів.
Ці сім продуктів найкраще зберігати десь поза ним, щоб вони не втратили свої смакові якості.
- Дині і кавуни
Вони можуть займати цілу полицю холодильника тільки в тому випадку, якщо ви їх вже нарізали на соковиті часточки. А цілі кавуни і дині спокійно переживуть відсутність холоду
![5427691534 4c0420cdc9 z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/5427691534_4c0420cdc9_z.jpg)
- Помідори
Як і дині з кавунами, томати слід зберігати при кімнатній температурі.
![14566173188 75c5aac8a6 z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/14566173188_75c5aac8a6_z.jpg)
- Картопля
В ідеалі картоплю найкраще тримати в паперовому пакеті і в прохолодному темному місці (наприклад під раковиною). Холод провокує в картоплі перетворення крохмалю в цукор і, як наслідок, його накопичення, яке загрожує неприємними наслідками.
![5935031211 b446de897b z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/5935031211_b446de897b_z.jpg)
- Цибуля
Якщо ви будете зберігати цибулю в холодильнику, то ризикуєте отримати м’який овоч зі слизом всередині. Найкраще його зберігати в сухому прохолодному місці.
![4130364373 540f4c722e z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/4130364373_540f4c722e_z.jpg)
- Хліб
Найкраще місце для зберігання хліба – зовсім не холодильник, де він буде черствіти і висихати, а спеціальний бокс для хліба або паперовий пакет. Якщо і класти буханку в холодильник, то тільки в одному випадку: коли ви хочете заморозити її на великий термін. Ідеальна температура для його зберігання – від -18 до -20 градусів. Майте на увазі, що після розморожування хліб дуже швидко черствіє, а після розігріву в мікрохвильовці його потрібно з’їсти протягом півгодини.
![3626265280 5dfc7a57ab z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/3626265280_5dfc7a57ab_z.jpg)
- Мед
Від холоду починається кристалізація: мед швидше стає щільним і зацукровується. Якщо не хочете зламати ложку, коли «здобуваєте» собі мед до чаю, зберігайте його просто при кімнатній температурі, а не в холодильнику.
![3535805377 807788e3e1 z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/3535805377_807788e3e1_z.jpg)
- Кава
Зерна кави поглинають запах інших продуктів, так що якщо і зберігати їх в холодильнику, то тільки в якості натурального освіжувача. Вам навряд чи сподобається кава з ароматом сиру або запеченого м’яса! У будь-якому іншому випадку зберігайте зерна в банці або герметичному пакеті поруч з тарілками або крупами
![3462198490 bb5fe57fb7 z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/3462198490_bb5fe57fb7_z.jpg)
8. Базилік
На відміну від інших трав базилік слабшає від холоду і поглинає запахи інших продуктів. Просто опустіть пучок базиліка в чашку або склянку з водою. А в холодильник краще покладіть щось інше.
![2650630412 184f16cae0 z](https://healthy-habits.com.ua/wp-content/uploads/2021/09/2650630412_184f16cae0_z.jpg)